2007. április 16., hétfő

Bográcsozás

Kisebb szünet után újra jelen. Pénteken hirtelen felindulásból Fehérvár helyett Szegedre mentem Bogdánal. Lévén, hogy a barátaival szombatra bográcsozás volt lebeszélve, lehívott magukhoz. Pénteken, a 13. 28-as IC-vel szerettünk volna menni.. Mikor azonban odasétáltunk a kijelző tábla elé, megrökönyödve láttuk, hogy a vonatok 90-240 percet késnek. Így, a késésnek, vagyis a kábel lopásnak köszönhetően a 11.28-asra szálltunk föl, ami 150 percet késett, vagyis 2-okr indult el valójában. Az út is hosszabb volt, 3 óra helyett 4. Gratulálunk.

A péntek este ismét jól telt, (mikor nem?), ellátogattunk megint az Anna-fürdőbe. 2 medence kivételével sikerült is bejárni a helyet, jóval többen voltak, mint a múltkor. Isteni érzés a 90 fokból a 10 fokba ugrani. (gőz kamra, majd merülő). Tibor jött értünk éjfélre, és vitt minket haza szárítkozni. Aznap hamar lefeküdtünk, mert másnap reggel jöttek Bogdán anyai nagyszülei. Örülök, hogy megismerhettem őket, nagyon kedves emberek.

A szombat délutánt azonban nem otthon, a családdal töltöttük, hanem Térváron. Trabival lefuvaroztak minket Tibiékhez, és kezdetét vette az órákon át tartó ökörködés. Az emberek egy részét ismertem már Szilveszter óta, de voltak új arcok, akik legalább olyan szimpatikusak lettek, mint az eddigiek.:) Vittünk kamerát, felvettük az ökörködéseket, amiket Bogdán művészien össze is vág. Este 9 (???) körül el is készült a pörkölt, melyben főleg a női kezek munkája köszönt vissza. Csaptunk egy nagy lakomát, majd folytattuk a tűz körüli elmélkedéseket. Volt sör, bor, brandy, pálinka, mi szem szájnak ingere, de a részeg emberek száma meglepően alacsony volt. Mondhatni alig:) Bogdánnal egy 2 személyes ágyat kaptunk, hamar el is foglaltuk helyünet, hisz tudtuk, hogy másnap egész napos program vár ránk, kora délelőttöl. Reggel frissen, fitten fel is keltünk, készítettem a fiúknak 3 tálca zsíros kenyeret, lila hagymával, teával, öröm volt nézni ahogy betoltak fejenként vagy 10 darabot. Bogdán kivétel volt, ő felkészítette a gyomrát a családi ebédre. Jól tette. Reggeli után (no meg miután Zoli barátunk lebontotta a falat:):):)), Attila kedves a már említett trabanttal visszavitt minket a Becseibe.

Pár perc telt csak el, és meg is érkeztek Zsuzsa testvéréék. Mikor összegyűlt a család, megtörtént a köszöntő, majd lassan elindultunk az étterem felé. A Holdfény nevű elegáns helyre mentünk. Elképesztően színvonalas hely, és nagyon jól főznek. Azt furcsáltam csak, hogy a 2 személyre kialakított tálat vajon milyen embereken tesztelték, hisz ezek szerint 9-en nem tudtunk elbánni egy 6 fős menűvel. Meg kell említeni, hogy egy tálcán azért legalább 8 hús volt, különböző, hatalmas, és tele körettel. Egy gundelnek azért pont maradt hely. A kerthelyiség is szép volt, oda mentünk ki cigizni, bár a nem fedett helyeken kb. 30 fok volt. Mondtam egy imát, hogy közel parkoltunk, mert nem csak menni fájt ennyi kaja után, hanem levegőt venni is. Haza értünk, na mi következett? Bogdánnal magunkra húztuk a paplant és aludtunk egy nagyot.

A vasárnap estét nem a Hostelben töltöttük, hanem Zsuzsa hugáéknál, Pécelen. Nagyon szép, nagy házuk van. Megnéztük a Heti Hetest, teáztunk, majd befeküdtünk a vendégszobába. Bogdán félig, én pedig végig megnéztem a Da Vinci- kódot. Nayon tetszett, bár Tatou alakítása annyira nem.. A lényeg, hogy ezt majd elolvasnom kell, tudom, hogy sokkal jobban fog tetszeni. Dan Brown neve erre épp elég nagy garancia. Reggel (a szokásos 3 órás alvás után) negyed-fél 7-körül indultunk Pestre. Kőbányától metróztunk, lepakoltunk a Hostelben, majd mentünk jó diák módjára az előadásokra. Ma nem is voltak vészesek.

Haza felé sorra jártuk az antikváriumokat, vettünk egy kis uti kalauzt is a közelgő római vakációra♥, és még teát is ittunk:) Bevásároltam, és miután jóllakattam magamat is és Bogdánt is, hagytuk magunkat elpilledni. De jó volt. Felébredtem, posztolok is. A hét eseményei pedig majd fokozatosan. Kellemes hetet, szép az idő, menjetek sétálni!!!

Nincsenek megjegyzések: